Modevärlden är en omvälvande värld som ständigt letar efter nya trender och det är inte särskilt förvånande då människor runt om i världen är ute efter en unik stil. Nu när 2010-talet går mot sitt slut, börjar modeskapare och stylister leta efter 2020-talets heta trender. Vare sig det handlar om figurformade jackor eller bokstavssmycken – så förändras modet hela tiden.

Under detta årtionde har många kära designers lämnat sina uppdrag hos respektive modehus, men ett namn som sårade de allra flesta modeälskare är ikonen Phoebe Philo som slutade sitt uppdrag hos modemärket Céline. Med en karriär som inspirerat kvinnor världen över med sina minimalistiska och stilsäkra kläder, avslutade hon även sin karriär genom att introducera alfabetshalsbandet (eller CÉLINE Alphabet Pendent som den heter på engelska). Det trendiga halsbandet har inspirerat både billigare klädmärken såväl som världsstjärnor som Rihanna. Som en utmärkt symbol för individualitet, street style och kändisskap – är nu alfabetshalsbandet en trend som inte kommer vara lika het nästa år. Istället kommer de synas på våra ben! Fotankeln är 2020-talets nästa stora trend där lite nättare modeller kommer stå i fokus. Givetvis kan man behålla alfabetsberlockerna men de kommer nu att sitta vid ankeln framöver. Stilen är lite mer raffinerad och får skorna att synas mer.

Självklart är trender bara regler som är till för att inspirera och om du känner att dessa halsband fortfarande känns aktuella för din stil, så är det alltid bra att göra det man trivs bäst med. Detta årtionde har inte bara gett oss nya trender utan även nya moderegler som går att bryta.