Glasögon är ett viktigt hjälpmedel för många och samtidigt en trendig modeaccessoar. Rätt glasögon kan förfina din look och lyfta din stil till en helt ny nivå! Eftersom utbudet är så stort är det enkelt att hitta den modell som passar dig bäst. Här kommer en guide till hur du hittar rätt.

Hitta glasögon som passar

Om du ser dåligt men inte har gjort syntest hos optikern behöver du börja med att undersöka synen för att få reda på vilken styrka du behöver. Om du bara är sugen på att använda glasögonen som en accessoar utan styrka så kan du förstås skippa det här steget.

Sedan gäller det att prova, prova och prova. Du vet inte hur glasögonen känns eller ser ut innan du har provat dem live. Beställ till exempel hem de du tycker är snygga från wearglas.com som har ett stort utbud trendriktiga glasögon till bra priser. Prova sedan i lugn och ro för att hitta dina favoriter!

Rätt glasögon för din ansiktsform

Glasögontrenderna varierar mellan år och säsonger och det är aldrig fel att experimentera. Som med allt mode så finns det inga regler men många upplever att vissa typer av bågar passar bättre på vissa ansiktsformer:

  • Markerade bågar passar ett runt ansikte med mjuka former. Kvadratiska glasögon med skarp form och markerad båge kan ge konturer till ett runt ansikte.
  • Runda glasögon passar dig med fyrkantig och markerad ansiktsform. De runda bågarna mjukar upp dina skarpa konturer.
  • Trekantiga ansikten som är smalare över pannan och bredare över hakan passar bra i stora, stiliga bågar som är större upptill än nertill.
  • Den som tvärtom har ett ansikte som är smalt nedtill och brett upptill, det som ofta kallas hjärtform, passar perfekt i så kallade “cat eye”-glasögon.
  • Långa ansiktsformer kan passa bra med klassiska pilotglasögon.
  • Proportionerligt ovala ansikten passar i de flesta glasögon, så ge dig gärna ut och experimentera med roliga bågar!

Utöver ansiktsformen finns det förstås många andra faktorer som påverkar vilka glasögon som passar. Din personliga stil är kanske viktigast av allt. Är du ute efter en retrolook eller letar du efter den intelligenta och akademiska stilen? Rätt glasögon kan verkligen förhöja vilken outfit som helst. Tänk på glasögon som accessoarer och ha gärna en garderob för alla säsonger. Snygga glasögon kommer nämligen aldrig att bli omodernt!