Alla vet att modetrender kommer och går. Vad som är modernt idag är omodernt i morgon. Men det finns mode som håller sig starkt under lång tid och streetstyle eller streetwear är ett mode som fortsätter att utvecklas. Man kan nog påstå att en utveckling av streetwear är athleisure, en ny modetrend som har kommit för att stanna. Det är ett mode som blivit allt mer populärt under de senaste åren.

Vad är athleisure?

Athleisure är helt enkelt snygga och praktiska sportkläder som kombineras med moderiktiga vardagskläder. Genom åren har vi blivit alltmer fokuserade på en aktiv och hälsosam livsstil, vilket givetvis påverkat modet. Snygga och praktiska sportkläder i kombination med vardagskläder är en modetrend som kommer att hålla i sig under många år framöver. Det här är ett mode som alla kan klä sig i oavsett ålder och som inte är relaterat till något särskilt varumärke. Du kan kombinera din egen athleisure-stil precis hur du vill och behöver inte vara en elitidrottare eller fritidsatlet för att haka på denna trend. Det handlar om bekväma, funktionella och snygga kläder som kombineras precis som du själv vill.

Märkeskläder

Athleisure omsätter cirka hundra miljarder dollar per år i USA. Denna enorma marknad har öppnat ögonen hos de stora modehusen såsom Gucci, Prada och Louis Vuitton och fått dem att börja producera athleisure-mode, som tyvärr kostar löjligt mycket. Som väl är kan du handla märkeskläder till ett betydligt bättre pris hos Kids Brand Store, Nordens största webbutik för barn och ungdomar. Här kan du hitta kända varumärken såsom Gant, Tommy Hilfiger, Peak Performance, Levis, Ralph Lauren, Lyle and Scott, Calvin Klein samt Sail Racing. Förutom att det finns massor av snygga kläder hos Kids Brand Store att välja mellan är de dessutom av god kvalitet och hållbara. Som kund hos Kids Brand Store kommer du givetvis får snabba leveranser och fria returer.

Personlig stil

En stor fördel med athleisure är att det står dig fritt att skapa en egen personlig stil. Allt du behöver göra är att blanda och mixa sportkläder med moderiktiga kläder samt accessoarer. Du kan exempelvis kombinera en sport-bh från Calvin Klein med jeans eller träningsbyxor med en t-shirt och skinnjacka. Lägg sedan till de accessoarer som matchar såsom keps, ryggsäck eller handväska. Det finns inga regler eller måsten för athleisure utan du kan välja färger, design och material precis som du vill men slutresultatet bör ge ett snyggt intryck. Därför bör du undvika vilda mönster och starka färger såsom orange eller neon. Det här är en modetrend (till skillnad från andra) som blandar funktionella och snygga kläder med vardagsmode. Utan snäva krav på att bära vissa märkeskläder kan vi istället fokusera på kläder av god kvalitet och hållbarhet som dessutom är bekväma.