Nu är vi riktigt trötta på att sitta hemma i mjukiskläderna hela arbetsdagarna och knappt se några kollegor förutom genom videosamtalen. Nu vill vi istället klä upp oss ordentligt och äntligen få visa alla de där snygga plaggen vi köpte online när vi hade tråkigt i isoleringen. Låt oss hjälpa dig med vad du ska klä dig i för att verkligen göra ett bra intryck nu när ni alla är samlade på arbetsplatsen igen!

Kapselgarderob och signaturplagg

Att välja kläder inför arbetsdagen kan kännas lika delar roligt och jobbigt. Visst är det kul när man har tiden till att planera och ta fram en bra outfit, men vissa morgnar hinner man helt enkelt inte och det kan vara svårt att hitta något som matchar i garderoben. För att underlätta detta problem har man tagit fram konceptet “kapselgarderob” som blivit populärt världen över. I grunden handlar det om att man har en mindre mängd plagg men där alla passar med varandra.

Två par byxor, två par jeans, en riktigt snygg och stilren kavaj, fem skjortor och två stickade tröjor är en väldigt bra grund för en kontorsanpassad kapselgarderob. Upplägget passar lika bra för män som för kvinnor. Extra kläder som kan räknas in i kapselgarderoben är till exempel några t-shirts, två klänningar och en kjol. Det viktigaste är att alla är i färger som passar med varandra.

Värmande plagg för kalla kontor

På vintern kan det vara svårt att klä sig snyggt när det är kallt ute och ibland även inomhus. Helst vill man sitta i underställ och stora stickade plagg, men de där riktigt stora och mysiga plaggen bör du spara tills du är hemma i soffan igen.

Underställ är en bra idé att ha på kalla kontor. Det finns snygga varianter som inte gör något om de syns som strumpbyxor under kjolen eller tröja under skjortan. Vissa stickade plagg är också helt rätt att ha på kontoret. En snyggt sittande stickad tröja, en längre stickad klänning eller en varm pullover fungerar bra så länge man har rätt skor och accessoarer till. Välj hellre figurnära modeller som framhäver kurvor och ger ett uppklätt intryck, än de over size-modeller som får dig att se ut som att du helst hade legat kvar hemma i sängen hela dagen.