Sverige har länge varit ett ledande land inom design och mode och det kommer hela tiden fram nya och duktiga designers. Det är alltid roligt att kunna stötta svensk klädproduktion och de duktiga designers som ligger bakom. Här tipsar vi dig om några spännande klädmärken som är värda att hålla ögonen på.

Odd Molly

Odd Molly lanserades redan 2002 och tog hela landet med storm tack vare sin bohemiska stil. De har sin främsta målgrupp bland medelålders kvinnor men kvinnor i alla åldrar köper deras kläder. Deras kläder är romantiska med mycket stickat och virkat. De gör dessutom en massa härliga sommarklänningar som passar perfekt både hemma och på utlandssemestern. Dessutom hittar du flera härliga blusar och festklänningar som gör dig redo för alla festligare tillfällen.

By Malina

By Malina är ett annat märke som vuxit i popularitet under den senaste tiden. Deras vision med samtliga kollektioner att varje kvinna ska känna sig både unik och speciell. Det grundades 2010 av en designer vid namn Malin Andrén. Hon har en bakgrund i både New York och Stockholm. När hon startade märket ville hon fylla ett tomrum som hon tyckte fanns i Sverige. Det resulterade i vackra klänningar och toppar från by malina i feminin stil. De är lika vackra till vardags som till fest. Från början fokuserade de mest på skräddarsydda klänningar men idag har de även en rad andra plagg.

Rodebjer

Carin Rodebjer är grundare till märket med samma namn. Det lanserades redan 1996 och är en stor favorit bland modemedvetna kvinnor. Det är ett väldigt exklusivt märke som endast går att köpa på nätet och i få exklusiva butiker i Stockholm. Trots att det är så svårt att få tag på är det ett internationellt känt märke med kunder från hela världen. De har dessutom ökat sin omsättning markant under de senaste åren och har synts mycket i sociala medier.

Filippa K

Ett svenskt klädmärke som är en självklarhet på dessa listor är så klart Filippa K. Märket är den avslappnade och stilrena skandinaviska stilen personifierad. Om du köper ett plagg från dem kan du räkna med att du kan bära det hela livet. Vita skjortor, svarta kostymbyxor och sköna baslinnen är bara lite av vad de har producerat genom åren. De lägger väldigt stor fokus på hållbarhet och det finns knappast något som ligger mer rätt i tiden. De fokuserar alltså inte på trendkänsliga plagg utan sådant som funkar om och om igen.

Acne Studios

Acne Studios hette från början Acne jeans och fokuserade på just denna typen av plagg. Numera är det ett fullt utvecklat livsstilsmärke som är känt över hela världen. De är väldigt fokuserade på hög kvalitet och även hållbarhet. Idag finns deras produkter i butiker runt om i världen och plaggen har synts på flertalet kändisar. Det är verkligen ett varumärke som sätter Sverige på kartan.