Välkommen till årets kändistrender som kommer förutspås bli dominerande till hösten 2019 och våren 2020. Nu när vi officiellt har början höstsäsongen är det dags att börja leta efter inspiration från modevärlden men ibland även från kändisar. Under hösten är vädret inte lika kallt som vintern, vilket betyder att man fortfarande kan ta på sig några av sommarens snygga klänningar under övergången från sommar till höst. Bland annat går det att kombinera sommarens maxiklänningar med skotrenden som är väldigt het bland kändisarna i höst. Denna trend är självklart de klassiska retrosneakerserna (tänk Reebok, Ralph Lauren etc) som kändisar som Alexa Chung, Kate Bosworth och Jessica Biel alla synts i de senaste veckorna.

Retrosko istället för chunky-sneaker!

Under det senaste året har pappasneakern, eller chunkysneakern som den kallas på engelska, varit väldigt populär. Men nu börjar kändisarna tröttna på trenden och har börjat att leta efter lite mer traditionella och klassiska modeller till skokollektionen. Just låga Reebokskor är en trend som kommer bli väldigt trendig nu inför höstsäsongen då den är enkel och snygg att använda. Överlag är det många kändisar som börjat använda sig mer av retromodeller, då dessa skor känns hetare än någonsin. New Balance och Adidas har redan börjat sälja dessa modeller och gått tillbaka i arkiven för att hitta den perfekta modellen inför hösten 2019 och våren 2020. Eftersom 90 % av alla människor idag bär en typ av sneaker är det kul med lite förändring och kanske är det kändisarna som namngett den senaste sneakertrenden.

Klassiska modeller dominerar istället!

Allt från chunky- till strumpsneakers har varit väldigt populära de senaste åren och även blivit omfamnade av den stora massan. Men framöver är det mer klassiska modeller som känns moderna och stilfulla. Till hösten 2019 syns många hybridskor såsom vandringssneakers som bland annat visades upp av märket Gucci. Nu för tiden är det inte bara trendfaktorn som är viktig då många människor är ute efter material som är miljövänliga och etiska. Det betyder bland annat att många i modeeliten börjat att fokusera på skor som är gjorda på återvunnet material och gör ett lågt avtryck på miljön. Bland annat har modehuset Stella McCartney fokuserat på detta men även Converse som tillverkat skor på 100 % återvunna plastflaskor. Det förutspås att modebranschen kommer börja använda sig mer av dessa återvunna material för att kunna hjälpa i frågan om klimatet. Sist men inte minst är det mer neutrala färger som är populära. Neontrenden har varit het men är färger som är svåra att kombinera och därför håller sig många kändisar till en sneakerssamling som är mer neutral med färger som beige, grått, svart och vitt.